8 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 22:32
No menu items!

Un poliţist din Mehedinți a accidentat 6 copii, dintre care unul a decedat. Polițistul era aproape de comă alcoolică UPDATE

spot_img

Un poliţist din Mehedinți a accidentat 6 copii, dintre care unul a decedat
foto: accidenterutiere.net

  • UPDATE

Şeful Postului de Poliţie din comuna Gruia, judeţul Mehedinţi, care a provocat un accident în urma căruia un copil a murit şi alţi trei au fost răniţi grav, avea o alcoolemie de 1,6 grame per litru în sânge.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, subomisar Nicolae Lohon, a declarat că, în urma recoltării probelor biologice, s-a stabilit că şefului Postului de Poliţie din Gruia avea o alcoolemie în sânge de 1,6 grame per litru.

Lohon a precizat că pe numele poliţistului Petre Nedelcu a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, în prezent fiind audiat de procurori.

De asemenea, el a spus că poliţistului i s-a reţinut permisul auto în vedrea anulării dreptului de a conduce.

Conform sursei citate, în anii 2010, 2011 şi 2012, poliţistul a fost sancţionat pentru neexecutarea sarcinilor de serviciu.
Adjunctul inspectorului şef al IPJ Mehedinţi, comisar şef Alexandru Stoica, declara, joi seară, că poliţistul nu a putut fi testat la locul accidentului întrucât a fost agresat de localnici şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice.

Un poliţist a accidentat, în sectorul Gruia al drumului naţional DN 56 C, în noaptea de joi spre vineri şase copii, dintre care unul a decedat, ceilalţi fiind în stare gravă.

Rudele copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani l-au agresat pe poliţist şi i-au avariat autoturismul personal implicat în eveniment, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţului Mehedinţi, Nicolae Lohon.

„De asemenea, acelaşi grup de persoane a provocat distrugeri şi autoturismului ce aparţine Postului de Poliţie Gruia, inscripţionat cu însemnele Poliţiei, sosit la faţa locului în vederea efectuării de cercetări. Trei dintre copii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, doi au primit îngrijiri medicale acasă, iar cel mort a fost dus pentru necropsie la IML. Chiar şi poliţistul a fost internat datorită loviturilor primite”, a precizat Lohon.

Având în vedere că persoana care a produs accidentul are calitatea de agent de poliţie a fost informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi, cazul fiind preluat de către procurori.

C.I.