27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 13:53
No menu items!

Un pensionar grec, arestat pentru că a provocat două dintre incendiile de pe insula Thassos

spot_img

Un bărbat, care este suspectat că a provocat două incendii de vegetație, într-o săptămână, pe insula Thassos, a fost arestat marți, potrivit keeptalkinggreece.com.

Pensionarul în vârstă de 65 de ani ar fi fost considerat suspect încă din primul moment, când incendiul a izbucnit în Skala Potamias, pe 10 august, dar și pentru incendiul din aceeași zonă din 2 august.

Marți dimineața, ofițerii de poliție au verificat vehiculul bărbatului și au găsit petarde și materiale inflamabile, a informat postul de stat ERT.

Pompierii și voluntarii s-au luptat zile întregi să stingă incendiul forestier de pe insula Thassos, care ar fi ars aproximativ 4.000 de acri de pădure de pini. Incendiul a fost lichidat încă de luni dimineață (15 august), dar cu toate acestea, pompierii sunt încă în alertă pentru că există riscul să se reaprindă.

Bărbatul arestat, care este rezident în Potamia, nu a mărturisit dacă este vinovat de izbucnirea incendiilor de vegetație, care au băgat spaima și în turiși, mulți fiind români, care preferă insula grecească Thassos în acest sezon estival. 

                                                                                                                    Adina Silav