27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 20:52
No menu items!

Un parlamentar PSD îi atenționează pe profesori să revină la clase. Greva nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor de a învăța

spot_img

Mihai Fifor, parlamentar PSD, crede că a sosit vremea ca dascălii să revină la clase, în special pentru elevii din anii terminali: „Protestul profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educație”.

Parlamentarul susține  că Partidul Social Democrat a respectat întotdeauna și respectă dreptul constitutional la protest al profesorilor. Cu toate acestea, consideră că există și alte forme de protest prin care cadrele didactice își pot susține cauza, fără a afecta interesele la fel de legitime ale părinților și elevilor.

Mihai Fifor crede că este important ca ministrul Educației să le explice liderilor sindicali că drepturile salariale pe care a vrut să le introducă în Legile Educației trebuie discutate într-o formă care să nu pună România în situația de a pierde bani europeni.

,,De aceea credem că a sosit vremea ca dascălii să revină la clase, în special pentru elevii din anii terminali ai ciclurilor gimnazial și liceal. Am pledat mereu pentru negocieri și o vom face în continuare, depunând toate eforturile necesare pentru a ajunge la un acord rezonabil cu sindicatele din invățământ”, a scris pe Facebook Mihai Fifor.

Amalia Capră