20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 11:48

Un papagal pierdut, care vorbea în limba engleză, găsit după patru ani vorbind spaniolă

spot_img

Nigel, un papagal gri african, a dispărut din casa din California a proprietarului său britanic în anul 2010

papagal gri african

Un papagal vorbitor de limba engleză, care a fost pierdut de proprietarul său, a fost regăsit după patru ani, pasărea comunicând de data aceasta în limba spaniolă, potrivit independent.co.uk.

Nigel, un papagal gri african, a dispărut din casa din California a proprietarului său britanic în anul 2010. Darren Chick, proprietarul păsării vorbitoare, a găsit papagalul după patru ani, dar, spre surpriza sa, acesta vorbea acum limba spaniolă.

Nigel a fost găsit de Julia Sperling, care deţine o frizerie pentru câini, şi l-a luat cu ea pentru a-l îngriji, pentru că semăna cu un papagal din anunţurile de animale pierdute.

Stăpânul lui Nigel a fost descoperit după ce o asistentă veterinară a primit pasărea, crezând că este papagalul pe care l-a pierdut ea. Însă, după ce şi-a dat seama că nu îi aparţine, ea a folosit informaţiile din microcipul implantat lui Nigel, aflând astfel istoricul vânzărilor şi contactându-l pe Darren Chick.

M-am prezentat şi am întrebat «aţi pierdut o pasăre?», dar el a crezut că mă refer la o dată mai recentă. S-a uitat la mine de parcă eram nebună“, a povestit asistenta veterinară despre momentul întoarcerii papagalului Nigel la adevăratul stăpân.