7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 1:20

Un pacient transferat, în urma incendiului de la Constanța, a murit în această dimineață

spot_img

Un pacient, care se afla internat în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în momentul izbucnirii incendiului violent de acum câteva zile, a decedat marți dimineață.

Decesul a fost confirmat de Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Pacientul avea 63 de ani și, potrivit medicilor, a decedat în această dimineață, fiind diagnosticat cu COVID-19. Pacientul era unul dintre cei 40 transferați la Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare și la Spitalul Județean Constanța.

Şapte pacienţi au murit, vineri, 1 octombrie, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital, unde erau internaţi 125 de pacienţi, a fost evacuat.

Ieri, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au anunțat că 6 dintre pacienții transferați vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase au fost externați datorită evoluției favorabile, iar aceștia vor continua tratamentul la domiciliu, în izolare.

„Evoluție favorabilă au și cei care au fost mutati din secția Terapie Intensivă, în alte secții, unde sunt saloane special amenajate pentru pacienții diagnosticați cu COVID 19. Acum, la ATI, mai sunt 9 pacienți dintre cei transferați vineri, iar în celelalte secții sunt încă 11 persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecțioase.

Totodată, în secția exterioară Agigea, primesc îngrijiri de specialitate alte 10 persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecțioase“, au transmis reprezentanții SCJU Constanța ieri după amiază.

                                                                                                                  Adina Silav