35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:31

Un pacient de la Spitalul de Urgență Giurgiu a murit după ce a cazut în gol de la înălțime

spot_img

Pacientul de 87 de ani, aflat de câteva 10 zile în spital, ar fi forțat fereastra salonului în care era internat la etajul al treilea al spitalului și s-a aruncat în gol. Medicii au intervenit imediat, l-au resuscitat zeci de minute pe bărbat, dar nu l-au mai putut readuce la viață.

Pacientul era internat din data de 11 iunie în secția Interne a unității medicale și nu era cunoscut cu afecțiuni psihice, potrivit conducerii spitalului.

“Un bărbat în vârstă de 87 de ani care era internat de câteva zile la Secţia de interne, situată la etajul al treilea al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, s-a folosit de un scaun şi a urcat pe acesta, a forţat un geam oscilobatant şi s-a aruncat în gol”, a declarat pentru AGERPRES managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Dragoş Chivu.

Echipajele medicale au efectuat câteva zeci de minute manevrele de resuscitare, dar leziunile au fost incompatibile cu viaţa şi a fost declarat decesul bărbatului.

“Bărbatul, în vârstă de 87 de ani, era din municipiul Giurgiu, era internat din data de 11 iunie, dar nu avea boli psihice şi nici nu a dat semne de depresie’, a declarat pentru AGERPRES purtătoarea de cuvânt a IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla exact cum s-a petrecut tragedia, dacă într-adevăr bărbatul a recurs la acest gest și dacă da, ce anume l-a determinat, sau dacă alunecarea în gol a fost accidentală.

În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru moarte suspectă.