21.2 C
București
marți, 30 mai 2023 - 12:05
No menu items!

Un pacient a câștigat procesul cu spitalul care îl punea să își plătească operația

spot_img

Un medic stomatolog din Câmpulung Muscel, Andrei Aron, aflat în situația de pacient în urmă cu 3 ani, când a suferit un accident la un campionat sportiv, a câștigat procesul prin care Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj a vrut să îşi recupereze cheltuiala făcută, pe motiv că medicul s-ar fi accidentat singur.

Conform jurnaliștilor de la adevarul.ro, Aron a susținut că după accidentul din vara anului 2017, a fost dus la Spitalul de Urgență Cluj, unde a fost operat cu succes, dar nu i s-a cerut niciun ban, deși avea și cardul de sănătate și concediu medical, întrucât achita contribuțiile de sănătate de peste 10 ani.
Spitalul din Cluj l-a chemat în judecată în luna mai a acestui an, la aproape trei ani de la operaţie, cerându-i suma de 11.258 lei, la care se adaugă dobânda legală începând din 16 iunie 2017, data externării. În cererea din judecată, cei de la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă au spus că pe 26 octombrie 2017 i-au trimis lui Andrei Aron o notificare de plată prin care i-au solicitat să achite cheltuielile de spitalizare, „în condiţiile în care este vorba de o autoaccidentare”.
La sfârşitul lunii septembrie, doctorul Aron a câştigat la Judecătoria Câmpulung procesul intentat de spitalul din Cluj, deoarece legea invocată de către Spitalul din Cluj nu mai este constituţională din 2019.

„Procesul câştigat de mine ar trebui să creeze un precedent ce poate fi de folos şi multor altor pacienţi. Sunt foarte mulţi pacienţi care nu ştiu că au drepturi. Cine se gândeşte că un ditamai spitalul din Cluj acţionează în judecată pe un pacient de la Câmpulung şi nu acţionează în judecată corect? Legea invocată de cei de la spital e neconstituţională din 2019. S-au făcut de râs cei care au făcut acţiunea în instanţă, nu au ştiut că s-a schimbat legea”, a declarat avocatul pacientului pentru sursa citată.