9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:40
No menu items!

UN ONG cere scoaterea de pe YouTube a unui clip, în care sunt ironizați românii din Madrid. VIDEO

spot_img

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa susțin că melodia “Soy un rumano en Madrid” induce ideea că grupul românilor din Spania ar fi format din prostituate şi hoţi de portofele

romani madrid

Un ONG care militează pentru drepturile românilor plecaţi din ţară cere conducerii Youtube să scoată melodia “Soy un rumano en Madrid”, susţinând că aceasta induce ideea că grupul românilor din Spania ar fi format din prostituate şi hoţi de portofele.

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) susţin că deşi are numai patru zile de când este postată, melodia “Soy un rumano en Madrid” a reuşit să trezească, pe de-o parte, indignarea comunităţii româneşti din Spania şi, pe de altă parte, simpatia grupurilor extremiste şi xenofobe spaniole.

Melodia, postată sub genericul Parodia de Torbe, pe lângă alte jigniri, induce ideea că grupul românilor din Spania ar fi format din prostituate şi hoţi de portofele“, arată FADERE, într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

http://www.youtube.com/watch?v=hmjWDS-bMNg

Conform FADERE, astfel de comportamente încearcă să dezbine armonia, şi aşa destul de fragilă, între români şi spanioli.

Cerem tuturor românilor care vor vedea această melodie să o marcheze cu «nu apreciez», aceasta fiind forma în care vom arăta conducerii Youtube că dorim scoaterea ei”, se mai arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii FADERE au precizat că în urmă cu şapte ani, în Spania a fost publicată melodia “Me cago en esos putos Rumanos“, care de asemenea încuraja la discriminare. “Şi atunci FADERE a convins conducerea Youtube să scoată melodia“, potrivit sursei citate

“Am trimis în această dimineaţă o scrisoare conducerii paginii Youtube, unde am cerut scoaterea de urgentă a melodiei «Soy un rumano en Madrid» pe motiv de a fi discriminatorie şi xenofobă. În general, românii din Spania se bucură de aprecierea spaniolilor, care spun că românii sunt serioşi şi muncitori. Sunt foarte multe firme spaniole care preferă români chiar şi în favoarea conaţionalilor. Nu am vrea ca din cauza unei astfel de campanii să trăim ceea ce comunitatea din Italia a trăit acum câţiva ani“, a declarat preşedintele FADERE, Daniel Tecu.

D.M.