21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:14
No menu items!

Un om de afaceri propune ca patronii să le dea un bonus angajaților care vor să se vaccineze. Care ar fi suma

spot_img

Dragoș Damian, director executiv PRIMER – Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din România, a explicat la Digi24 de ce crede că un stimulent ar convinge mai mulți români să se vaccineze.

„Condiționarea pozitivă este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru cineva. Pentru fiecare cetățean al României ar trebui să existe o formă de recunoștință, dacă participă la efortul comun de vaccinare. Unii o văd ca pe un bonus, eu o văd ca pe o formă de recunoștință, pentru că participă la acest efort epic de a combate virusul și cu cât o facem mai repede, cu cât ne vaccinăm mai mulți mai repede, cu atât pandemia va dispărea și economia își va reveni”, a declarat, sâmbătă, la Digi24, Dragoș Damian.

El a precizat că propunerea pe care o face, de a da angajaților acest bonus de vaccinare, se adresează angajatorilor, dar și Guvernului, pentru a face deductibilă de la impozitare această sumă, așa cum se întâmplă în cazul bonurilor de masă, a bonurilor cadou etc.

Eu am propus o sumă care să nu fie nici exagerată, nici derizorie: 50 de lei. Este ca un fel de medalie, dacă vreți, pentru că ai fost vaccinat, dar care să poată fi fructficat sub forma unui bonus valoric, ca și acele vouchere cadou”, a mai explicat Damian.

El a precizat că din discuțiile anterioare pe care le-a avut cu alți oameni de afaceri, ar fi bine ca suma să fie deductibilă, pentru că „la 50 de lei ar trebui să mai plătesc 40 de lei statului, adică este într-un fel nedrept că eu trebuie să plătesc statului pentru ceva care în final ajută statul”, a adăugat Dragoș Damian.

„Sunt angajatori care își pun la dispoziție propriile birouri sau propriile fabrici pentru locuri de vaccinare, pentru că vrem cu toții, ca angajatori și ca antreprenori, că suntem români sau că suntem multinaționale, vrem să terminăm cu această poveste și singura modalitate de a termina este să vaccinăm oamenii”, a arătat directorul PRIMER.