3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 22:31
No menu items!

Un ofițer de marină ucrainean a fost ucis în Crimeea de un militar rus

spot_img

ucraina-rusia-militari

Un militar rus a ucis duminică un ofițer de marină ucrainean în Crimeea, peninsulă în Marea Neagră anexată Rusiei la mijlocul lunii martie, acesta fiind unul din cele câteva decese raportate de când Rusia a preluat controlul peninsulei, relatează Interfax-Ukraina și Reuters.

Informația a fost confirmată de către Ministerul ucrainean al Apărării.

„Noi confirmăm moartea unui ofițer ucrainean în localitatea Novofedorovka”, în estul Crimeii, potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării de la Kiev.

Totodată, expertul Dmitri Timciuk, șeful Centrului de studii politice și militare din Kiev, scrie pe pagina sa de Facebook că „duminică, în jurul orei 23:45, cu două focuri de la mică distanță, sergentul Zaițev E.S. l-a împușcat în camera sa dintr-un cămin (pentru militari) pe maiorul K. din unitatea nr.1100, care se pregătea de evacuarea pe continent”, adăugând că un alt ofițer ucrainean, căpitanul A.Ermolenko, care se afla în aceeași cameră, a fost bătut și luat în custodia trupelor ruse. Expertul scrie de asemenea că trupul neînsuflețit al ofițerului ucis a fost luat de forțele ruse.

Moartea ofițerului ucrainean a fost confirmată și de șeful Centrului pentru mass-media al Ministerului Apărării Ucrainei pentru Crimeea, Vladislav Selezniov, care afirmă că, duminică seara, la etajul cinci al unui cămin unde era dislocat personalul bazei aeriene ucrainene Saksk, în urma unui conflict între ofițeri ucraineni și militari ruși a fost ucis cu o pușcă automată maiorul ucrainean Stanislav Karacevski.

Celălalt militar ucrainean, căpitanul Artiom Iarmolenko se află în custodia Departamentului rus de anchetă din Sevastopol. Ambii ofițeri ucraineni au câte doi copii minori și urmau să plece din peninsulă la 9 aprilie. În momentul altercației, ofițerii ucraineni nu aveau arme asupra lor, mai precizează responsabilul Ministerului ucrainean al Apărării.

C.A.