10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:16
No menu items!

Un obuz ar fi căzut în sudul Rusiei. Presa rusă de stat publică fotografii cu craterul exploziei

spot_img

Un proiectil de artilerie ar fi căzut și ar fi explodat pe un câmp din sudul Rusiei, aproape de granița cu regiunea ucraineană Donbas, relatează presa rusă de stat. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Agenția de știri RIA citează o sursă polițienească din regiunea rusă Rostov, care a indicat că autoritățile au fost sesizate cu privire la o explozie într-o zonă rurală.

„Explozia s-a produs la ora locală 4 a.m., la 300 de metri de o casă din satul Mitiakinskaya”, a precizat sursa citată de agenția rusă.

Locul exploziei este la circa un kilometru de frontiera cu Donbas, unde separatiștii pro-ruși controlează regiunile numite „Republicile Populare” Donețk și Lugansk.

Insurgenții separatiști și armata guvernamentală ucraineană s-au acuzat reciproc în ultimele două zile de amplificarea violențelor în zona liniei de contact, iar SUA și aliații lor au avertizat în mod repetat că Moscova urmărește să fabrice un pretext pentru a invada Ucraina cu ajutorul masivei mobilizări militare de la graniță, estimată acum la circa 190.000 de soldați.

                                                                                                                  Adina Silav

Sursa foto: RIA / RT.com