7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:01

Un nou val de arestări în scandalul FIFA, în Elveția

spot_img

Un nou val de arestări de actuali și foști funcționari ai Federației Internaționale de Fotbal a avut loc joi dimineață în Elveția. Această operațiune a fost efectuată la cererea justiției americane și vine la șapte luni după un prim val de 18 arestări pentru fraudă, corupție și spălare de bani, inclusiv printre lideri ai FIFA. 
Operațiunea a început la ora locala 06:00 (05.00 GMT) și a vizat mai ales Hotelul Baur au Lac unde s-au făcut și arestările din 27 mai. 
Sepp Blatter, președintele demisionar și suspendat al FIFA, nu se numără printre cei arestați la Zurich. Persoanele vizate de arestări sunt în mare măsură reprezentanți ai federațiilor din America de Sud și America Centrală. 
Ca și în luna mai, această operațiune are loc în timp ce se reunește Comitetul Executiv FIFA, în 2 si 3 decembrie la Zurich. În timpul reuniunii, forul se va pronunța asupra unor reforme, cruciale pentru viitorul FIFA, impuse de scandalul care a izbucnit mai la cererea justiției americane. 
Anchetatorii au arătat că liderii fotbalului mondial au primit în mită și comisioane pentru atribuirea fazelor finale ale Cupei Mondiale și vânzarea drepturilor de televiziune și de marketing.