-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 21:53
No menu items!

Un nou port la standarde europene ar putea fi deschis în Teleorman

spot_img

Județul Teleorman, delimitat la sud de Dunăre, deși cu ieșire la fluviu, nu are un port turistic sau unul de mărfuri, care să se ridice la standardele europene. Autoritățile din zonă spun că portul la Dunăre este pentru ele o prioritate zero și că un proiect în acest sens, care să beneficieze de finanțare europeană, așteaptă să primească aprobările finale. 

În momentul acesta, portul de la Turnu Măgurele nu este într-o stare foarte bună, căile de acces, zona respectivă, platforma sunt deteriorate, recunoaște Mircea Filip, administrator public la Turnu Măgurele.

„Am căutat, am identificat, am întocmit studiul de fezabilitate și deja avem depus un proiect la Ministerul Transporturilor, este în verificare, se cer clarificări.

Sperăm să depășim etapa asta și în curând să fim invitați la semnarea contractului de finanțare”, spune Mircea Filip.

„Vrem să amenajăm toată platforma, calea de acces, apă potabilă, canalizare, iluminat, pontoane, reparare, dragarea pe zona respectivă aproximativ 950 de metri, astfel încât navele să poată acosta și să încarce, să descarce marfă, respectiv turiștii să poată coborî”, detaliază oficialul.

„E păcat. V-am zis, am depus proiectul, am înțeles că ar fi singurul proiect depus pentru reabilitarea porturilor dunărene.

Sperăm să avem câștig de cauză și să semnăm contractul de finanțare. Ar fi ceva extraordinar pentru noi”, spune Mircea Filip.

Această schimbare ar putea aduce un mare beneficiu pentru cetățenii din Teleorman din punct de vedere al scăderii șomajului, cât și deținerea unei zone la standard europene.