-3.8 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 4:35
No menu items!

Un nou grup luptă împotriva Statului Islamic online

spot_img

 

În urma atacurilor de la Paris, grupul de hackeri Anonymous a declarat război aşa-numitului Stat Islamic şi până la momentul de faţă au închis peste 10.000 de conturi de Twitter afiliate ISIS. Însă un grup mult mai mic s-a alăturat luptei de curând, cu o strategie diferită.

Ghost Security Group susţin că s-au săturat de tacticile nesofisticate ale celor de la Anonymous: ,,Anonymous nu au niciun pic de experienţă în combaterea terorismului. Suntem de părere că ceea ce fac ei nu este suficient, iar după atacurile de la Charlie Hebdo, a devenit clar că ISIS nu este limitat la Orientul Mijlociu a declarat liderul grupării.

Membrii Ghost Security Group sunt lingvişti şi ,,persoane familiarizate cu tehnicile de culegere de informaţii şi provin din SUA, Europa şi Orientul Mijlociu.

În loc să încerce să închidă conturi şi website-uri jihadiste cu atacuri de tip DDoS (în principiu inundarea unui website cu trafic pentru a-l deconecta), membrii Ghost Security Group operează mai degrabă ca spioni, nu hackeri. Aceştia monitorizează conturi suspecte de Twitter şi se infiltrează în forumurile extremiste pentru a aduna informaţii, pe care, spun ei, le dau mai departe poliţiei.

,,Preferăm să oprim atacuri decât să deconectăm website-uri. Nu credem că atacurile de tip DDoS rănesc prea tare Statul Islamic. Anonymous atacă nişte forumuri extremiste care au valoare informaţională, dar noi am prefera ca acele forumuri să continue să funcţioneze pentru a aduna informaţii.”

Grupul susţine că a ajutat la oprirea unui posibil atac din Tunisia prin participarea la conversaţii pe forumuri extremiste, sub acoperire. În urma discuţiei reieşea faptul că militanţii ar fi vrut să atace un loc de pe insula Djerba. Rapoartele ulterioare arată faptul că insula Djerba era într-adevăr trecută pe o listă de ţinte ale ISIS.

Octavian Cătuşanu