9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 13:36
No menu items!

Un nou favor pentru Dragnea: Guvernul a transferat Autoritatea de Cadastru de la SGG la Ministerul Dezvoltării

spot_img

Liviu Dragnea_SZ

Autoritatea Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a fost trecută din coordonarea secretarului general al Guvernului în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus în prezent de Liviu Dragnea.

Transferul a fost decis de Guvern prin ordonanţă de urgenţă. În luna mai 2012, în prima şedină a Guvernului USL, Inspectoratul de stat în Construcţii şi Oficiul pentru Cadastru au fost transferate din gestionarea Ministerului Dezvoltării, condus până atunci de Elena Udrea (din partea PDL) în subordinea Executivului, premierul Victor Ponta afirmând atunci că cele două structuri au fost trecute anterior la minister “mai mult pe criterii personale” decât funcţionale.

Actul normativ mai prevede că membrii CA şi directorul general sunt numiţi şi revocaţi din funcţie prin decizie a premierului, la propunerea ministrului Dezvoltării.

ANCPI identifică și înregistrează proprietăţile imobiliare din România şi creează baza pentru evaluarea, impozitarea şi garantarea proprietăţilor. Instituția reprezintă unica autoritate în domeniul cartografiei, cadastrului și publicității imobiliare.

C.C.