22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 10:25
No menu items!

Un nou director general la Poșta Română: Fost șef de cabinet la SGG, pe vremea lui Emil Boc

spot_img

Petru Bogdan Cojocaru, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, a decis numirea lui Costin Tudor (foto) în funcția de director general al companiei Poșta Română, potrivit unor surse guvernamentale. Decizia va fi validată luni, într-o ședință a Consiliului de Administrație al companiei. Poşta Română este cel mai mare angajator din România și este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaţionale, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Potrivit surselor citate, miza imediată a schimbării ar fi negocierile pentru noul contract colectiv de muncă între companie și sindicate, care s-au derulat inclusiv în această săptămână.

Tudor îl înlocuiește pe directorul general Ovidiu Săcară, care ocupă funcția interimar, după plecarea Elenei Pătrașcu în funcția de secretar general al Ministerului Transporturilor.

Costin Tudor este angajat al Secretariatului General al Guvernului. Potrivit contului său de LinkedIn, Tudor lucrează din iulie 2015 în administrația publică, fără să fie precizată poziția exactă. În perioada 2012-2014, a fost manager de proiect pentru fonduri europene la Institutul de Matematică al Academiei Române, iar între 2009 și 2013 a fost director în cadrul SGG. Tudor a fost director de cabinet al Danielei Andreescu, șefa SGG în perioada Guvernului Boc, iar cei doi au o relație foarte apropiată. De asemenea, Tudor a fost și membru în Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor. În prezent, soția lui Tudor lucrează tot la SGG.

Potrivit unei documentări publicate în 2016 de cotidianul ”Național”, Costin Tudor și Daniela Andreescu au fost cele mai importante persoane dintr-un grup din interiorul guvernului PDL care s-a ocupat de drenarea banilor publici prin contracte ”umflate” cu firme din mediul privat. Astfel, Costin Tudor ar fi protejat afacerile firmei Maguay Computers SRL, din domeniul IT.

Tudor este licențiat în ”Mașini și instalații pentru prelucrarea produselor alimentare”, la Politehnica București și în Drept, la Universitatea Bioterra București.

T.S.