9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:37
No menu items!

Un nou caz la Spitalul Huşi: Un bebeluş de opt luni a murit după ce a fost diagnosticat cu diaree acută

spot_img

Cazul vine la trei săptămâni după ce o fetiţă a murit în condiţii suspecte la aceeaşi unitate medicală

bebelus_spital

Un bebeluş de opt luni din localitatea vasluiană Stuhuleţ a murit la Spitalul Huşi, vineri după-amiază, după ce a fost diagnosticat cu “boală diareică acută” şi “sindrom de deshidratare acută”. Cazul vine la trei săptămâni după ce o fetiţă a murit în condiţii suspecte la aceeaşi unitate medicală.

Reprezentanţii Spitalului Municipal Huşi au precizat că bebelușul a ajuns cu o ambulanţă la unitatea medicală, alături de un frate geamăn, ambii fiind în stare gravă şi având aceleaşi simptome de boală diareică.

Preluat de Compartimentul de Primiri Urgenţe, sugarul a fost diagnosticat de către medicul de gardă cu “boală diareică acută” şi “sindrom de deshidratare acută”.

Cazul era unul extrem de grav, astfel încât medicul de la Primiri Urgenţe l-a chemat în ajutor şi pe specialistul pediatru, fiind făcute toate procedurile pentru salvarea copilului. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, sugarul nu a mai putut fi salvat”, a declarat, vineri, managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru, citat de Mediafax.

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea copil, acesta a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce a fost stabilizat de către medici.

Decesul bebeluşului de opt luni de la Spitalul Huşi s-a înregistrat la aproximativ trei săptămâni după ce o fetiţă de patru ani, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, a fost diagnosticată la internare cu laringită acută, cu sindrom febril, şi a primit tratament cu antibiotic. Copila a murit 40 de minute mai târziu, părinţii ei acuzând medicul de gardă că i-a administrat antibiotic fără a-i face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

Părinţii fetiţei au depus plângere la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, prin care au solicitat explicaţii cu privire la decesul fiicei lor. În acest caz, au mai deschis anchete Colegiul Medicilor şi Poliţia.

Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma căreia a stabilit că procedurile medicale în cazul fetiţei de patru ani nu au fost respectate, copilei fiindu-i administrat antibiotic fără a fi testată. De asemenea, MS a stabilit că medicul pediatru nu a cerut ajutor, deşi cazul era de maximă urgenţă, unitatea sanitară, dar şi Ambulanţa Vaslui fiind amendate.