5.7 C
București
marți, 5 martie 2024 - 6:45
No menu items!

Un nou caz de malarie. Orădeancă revenită din Tanzania, transportată cu elicopterul SMURD la București

spot_img

O orădeancă în vârstă de 55 de ani a fost transportată, luni, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, după ce a fost diagnosticată cu malarie, în urma unei călătorii în Tanzania.

„Este vorba despre o femeie de 55 de ani din Oradea, care este misionară la o fundaţie. În perioada 14-30 ianuarie a fost în Tanzaina. În data de 31 ianuarie au debutat simptomele de diaree, febră şi astenie. În data de 2 februarie a solicitat ambulanţa privată Pelican. În seara zilei de 4 februarie, fiica ei a văzut că nu este cooperantă şi s-a dus la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Oradea”, a transmis dr. Daniela Rahotă, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, scrie Bihoreanul.

Rezultatele analizelor de sânge au arătat că femeia este infectată cu malarie.

Ea a fost  transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti. Motivul transferului este acela că în Oradea nu funcţionează o secţie de tratare a bolilor infecţioase tropicale. La momentul transferului, pacienta prezenta în continuare mai multe simptome ale infecției cu malarie, printre care frisoane și febră.

În ultima lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” s-au înregistrat patru cazuri de malarie severă, la pacienți care au călătorit recent în Zanzibar.

                                                                                                   Adina Bucur Silav