14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:23

Un nou atac la Paris. Luare de ostatici într-o băcănie. Cel puțin doi morți. Poliția intervine. FOTOGALERIE / LIVE VIDEO

spot_img

Bărbatul împușcat face parte dintr-un grup de ostatici, dintr-un magazin din nord-estul Parisului

teroristi_politie

 

 

  • UPDATE

 

Teroristul Amedy Coulibaly, care ține ostatici în magazinul din Ponte de Vincennes, a spus că îi va ucide pe toți dacă forțele speciale intră peste frații Kouachi din tipografia de la marginea Parisului.

  • UPDATE

Amedy Coulibaly – autorul atacului de joi din Montrouge, unde o polițistă a fost omorâtă, iar un coleg al acesteia a fost rănit, dar și presupusul autor al luării de ostatici de vineri din Vincennes (estul Parisului) – a fost condamnat, în 2010, într-un dosar care viza islamiști radicali. Potrivit “Le Parisien”, Amedy Coulibaly îl cunoștea pe Chérif Kouachi – unul dintre cei doi frați suspectați de comiterea sângerosului atac de la “Charlie Hebdo”. Coulibaly și Kouachi au fost văzuți împreună, în 2010, când mergeau să-l viziteze pe Djamel Beghal, un alt reprezentant al islamislului radical din Franța.

Căutată și ea de Poliția franceză, Hayat Boumeddiene, în vârstă de 26 ani, este căsătorită religios cu Amedy Coulibaly, susțin aceleași surse citate de “Le Parisien”.

  • UPDATE

Poliția franceză a dat publicității vineri fotografia atacatorului din Pont de Vincennes și a complicei acestuia, care l-ar fi însoțit și la atacul de joi, când o polițistă a fost împușcată normal, iar un coleg al acesteia a fost rănit.

teroristi 2

  • UPDATE

Potrivit informațiilor “Le Parisien”, managerul magazinului a ieșit din biroul său când l-a auzit pe unul dintre angajați strigând: “Nu face asta, nu face asta!”. Bărbatul a fost lovit de două gloanțe, dar a reușit să iasă din magazin și a fost transportat la Val-de-Marne.

  • UPDATE

Potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de AFP, cel puțin doi dintre ostaticii din băcănie au fost împușcați. “Sunt cel puțin doi morți, pot fi mai mulți, dar, pentru moment, nu știm cu certitudine care este numărul victimelor”, afirmă aceeași sursă.

  • UPDATE

“Sunt cel puțin cinci ostatici”, a arătat o sursă apropiată anchetei pentru “Le Parisien”. Aceeași sursă a confirmat pentru cotidianul  francez că unul dintre ostatici a fost rănit.

  • UPDATE

Potrivit primelor informații obținute de presa franceză, atacatorul din Pont de Vincennes ar avea asupra lui două mitraliere.

Zeci de agenți ai forțelor de ordine intervin în zonă, unde a fost trimis și un elicopter. Traficul rutier – inclusiv circulația tramvaielor – a fost întrerupt.

  • UPDATE

Atacatorul de la Montrouge (periferia sudică a Parisului) este implicat în această luare de ostatici“, a declarat o sursă apropiată dosarului, citată de AFP.

Președintele francez Francois Hollande i-a cerut ministrului de interne, Bernard Cazeneuve, să se deplaseze la locul luării de ostatici, scrie Directmatin.fr.

Mai mulți parizieni au fost luați ostatici de un bărbat înarmat, într-o băcănie din Pont de Vincennes, în nord-estul Parisului.

Inițial,  presa franceză anunța că un bărbat ar fi fost rănit.

Magazinul în care sunt ținuți ostaticii
Magazinul în care sunt ținuți ostaticii

Potrivit presei, bărbatul ar fi cel suspectat că a împușcat mortal om polițistă, joi, și l-a rănit grav pe un coleg al acesteia, suspectul fiind apropiat al celor doi presupuși teroriști – autori ai masacrului de la “Charlie Hebdo”.

https://www.youtube.com/watch?v=sc03SlMY3vA