29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:54
No menu items!

Un ministru despre un șef de Companie: A fost înțărcat de la banul public și acum e în sevraj financiar

spot_img

Ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, i-a cerut, vineri, demisia președintelui Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, pe motiv că tratează „iresponsabil” problemele bucureștenilor.

Dumitrașcu a anunțat, vineri dimineață, că va opri apa caldă și căldura în București, începând de duminică, din cauza datoriilor istorice. Afirmațiile șefilor Regiei sunt contrazise însă de alte instituții bugetare.

După ce a fost înțărcat domnul Dumitrașcu de la banul public, acum se pare că este într-un anumit sevraj financiar. Nu mai poate să-și continue activitatea într-un mod clar și limpede la RADET. Nu pot interpreta altfel motiv pentru care domnul Dumitrașcu a aflat abia astăzi că nu mai poate cheltui, că nu mai are buget și că poimâine trebuie să închidă furnizarea apei calde și a căldurii. Modul iresponsabil cu care domnia sa tratează problemele bucureștenilor mă face să îi solicit demisia, să rog Primăria Capitalei, Consiliul General să îi găsească un înlocuitor de urgență. Nu este posibil ca, în numele unui război personal, domnul Dumitrașcu să afecteze interesele, securitatea și sănătatea bucureștenilor.

Andrei Gerea, ministrul Energiei

Ministrul a mai spus că Electrocentrale București, ELCEN, va continua furnizarea agentului termic și va aduce apă caldă și căldură la poarta RADET.