16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 0:38

Un ministru consideră că salariile demnitarilor sunt rușinoase

spot_img

Ministrul finanțelor consideră că salariile trebuie reașezate

bani_cash 

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, consideră că salariul unui ministru, de circa 5.300 de lei, este ruşinos. Demnitarul este de părere că este nevoie de o „reaşezare” a salariilor în administraţie, un domeniu care trebuie să fie bine remunerat.

Salariul unui ministru „este un subiect pe care noi nu-l discutăm cu omologii noştri, pentru că nimeni nu te crede”. Teodorovici nu a spus cât anume ar trebui să câştige un demnitar, „dar toate aceste salarizări trebuie reaşezate: de la preşedintele statului până la funcţionarul pe studii medii dintr-o primărie de comună”.

Trebuie toate reaşezate. Eu îmi aduc aminte din anii de administraţie petrecuţi, unde salarizarea era altfel aşezată: mai comprimată, fără foarte multe trepte de salarizare, mult mai uşor de aplicat şi era cât de cât, să spunem, decentă. Până la un punct, după care s-a pierdut tot. Fără o administraţie puternică nu ai cum să speri, decât accidental, că se pot face lucrurile bine

Eugen Teodorovici
ministrul finanțelor

Ministrul a subliniat că este este nevoie de salarizare, pregătire, stabilitate, încredere, cunoaşterea legii, dar şi de o legislaţie mai simplă.

Valeriu Motoc