16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:00
No menu items!

Un miner decedat și șase răniți într-un accident de muncă la Cariera Roșiuța

spot_img

ambulanta

Un bărbat și-a pierdut viața și alte șase persoane au fost rănite în urma unui accident de muncă produs joi în Cariera Roșiuța din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Cele șapte persoane se aflau într-o autoutilitară mixtă de marfă și transport persoane.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje ale ISU Gorj, SMURD și ale Serviciului de Ambulanță.

Șoferul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, și-a pierdut viața, iar celelalte șase victime au fost transportate la Spitalul Motru.

„Este vorba despre un accident cu șapte victime. Ne-am deplasat la fața locului cu două echipaje de descarcerare și două echipaje SMURD. În momentul în care am ajuns la fața locului, șase dintre victime au fost transportate la spitalul din municipiul Motru atât de către cei de la ambulanță, cât și de către colegii de la SMURD. Am intervenit pentru descarcerarea celei de-a șaptea victime, șoferul, care din păcate, după ce a fost scos, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate atât de către SMURD, cât și de ambulanță, a fost declarat decedat. Este vorba de un bărbat în vârstă de aproximativ 47 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, Mihai Avramescu.

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, George Romanescu, a menționat că o echipă din cadrul instituției s-a deplasat la fața locului pentru a efectua cercetări.

A.V.