21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 16:22

Un milion de persoane așteptate la ”marșul libertății” din Paris

spot_img

Klaus Iohannis va participa la manifestații, alături de alți lideri europeni

paris charlie

Sute de persoane au început să se strângă în Paris, în Place de la Republique, în așteptarea unei manifestații-gigant pentru condamnarea terorismului și susținerea libertății de exprimare, la care vor participa și lideri politici din peste 40 de state.

Manifestarea va începe la ora 15.00 (ora României 16.00). Sâmbătă, peste 700.000 de persoane au demostrat în marile orașe din Franța, iar manifestațiile de duminică sunt anunțate la o scară mult mai mare – cu estimări de 1 milion de persoane doar pe străzile Parisului.

Printre liderii politici invitați de președintele francez François Hollande, vor veni Klaus Iohannis, cancelarul german Angela Merkel, premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele Autorității palestiniene Mahmoud Abbas.

Franța a menținut dispozitivul de luptă anti-tero Vigipirate la cel mai înalt nivel de alertă, după seria de atentate care au provocat moartea a 17 persoane.

Securitatea manifestației din Paris este asigurată de 2.000 de polițiști și 1.350 de militari, inclusiv lunetiști care asigură punctele înalte din zonă.