17 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 20:15

Un MiG-29 bulgăresc s-a prăbuşit în Marea Neagră. A fost găsită doar vesta de salvare a pilotului

spot_img

Un avion MiG-29 ce aparţine Bulgariei s-a prăbuşit în Marea Neagră, în timpul unui exerciţiu militar, iar autorităţile au găsit doar vesta de salvare a pilotului.

Un avion de luptă Mig-29 al forțelor aeriene din Bulgaria s-a prăbușit, miercuri dimineață, în Marea Neagră în timpul exercițiilor militare ”Shabla 21”, anunță presa de la sud de Dunăre, precizând că pilotul nu a fost găsit deocamdată.

În mare a fost găsită, în jurul orei 10.00, vesta de salvare a pilotului, potrivit BNR.

La acţiunile de căutare-salvare participă Forţele Aeriene, Forţele Navale, Comandamentul Forţelor Reunite şi Poliţia de Frontieră din Bulgaria.

Ministrul Apărării din Bulgaria, Georgi Panayotov, şi premierul interimar, Stefan Yanev, au plecat spre locul accidentului.

“La operaţiunea de căutare şi salvare a pilotului participă toate forţele pe care le avem. Nu avem niciun semn de viaţă de la el, a dispărut brusc de pe radar. În zona accidentului sunt două fregate, o navă căutătoare de mine, care are la bord un dispozitiv de scanare în adâncime. Nu a fost localizat încă. Sunt implicate elicoptere ale Forţelor Aeriene şi ale Marine, dar şi o dronă”, a declarat ministrul Apărării pentru Novinite.

De asemenea, ministrul a declarat că avionul MiG-29 efectua o misiune în cadrul exerciţiului militar “Shabla 21”, exerciţiul fiind suspendat în urma accidentului.