2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:48
No menu items!

Un membru al Gărzii Maghiare, judecat ca indezirabil. Curtea de Apel București va lua o decizie joi UPDATE

spot_img

ziua-maghiarilor

  • UPDATE

Magistrații Curții de Apel București au amânat pentru joi luarea unei decizii privind declararea ca indezirabil pe teritoriul României a lui Nikola Bella, membru al Gărzii Maghiare, care se află din 2013 ca rezident, la Târgu-Mureș.

Judecătorii au admis, luni, cererea lui Nikola Bella de amânare a dezbaterilor. Acesta nu s-a prezentat la Curtea de Apel București, pe motiv că dorește să-și pregătească apărarea.

Nikola Bella, membru al Gărzii Maghiare, care se află de anul trecut, ca rezident, la Târgu-Mureș este judecat azi de magistrații Curții de Apel. Procurorii Curții de Apel București au cerut ca Nikola Bella să fie declarat indezirabil deoarece în ultimul an, de când este în țara noastră, maghiarul a avut manifestări xenofobe, antisemite și a ddesfășurat activități împotriva ordinii constituționale, conform unor surse judiciare.

Nikola Bella a primit încă de sâmbătă citația pentru procesul de azi de la Curtea de Apel. Oricare ar fi decizia, ea poate fi atacată cu recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mihaela Chiper