-4.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 8:16
No menu items!

Un membru al CSM explică de ce nu avea ce căuta la DNA dosarul lui Dragnea privind angajările

spot_img

Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii emite o teorie interesantă despre dosarul în care a fost condamnat Liviu Dragnea privind angajările de la DGASPC Teleorman.

Victor Alistar, membru din partea societății civile în cadrul CSM, consideră că dosarul în care a fost condamnat Liviu Dragnea nu avea ce să caute la DNA, dar s-a forțat încadrarea juridică pentru a ajunge la procurorii anticorupție. „Acolo discutăm de fapt despre o delapidare prin care s-au tras bani din instituția publică pentru plata unor funcționari. De ce n-au plecat pe delapidare? DNA nu era competent și atunci au tras ca să poată trage competența. Or nu asta este logica și rațiunea legii penale. O asemenea faptă putea fi investigată de un parchet obișnuit, dar nu de DNA”, a spus Alistar, la Antena 3.

Cât despre pragul la abuzul în serviciu stabilit la un salariu minim pe economie, Victor Alistar a dat asigurări că nu-l va scăpa pe Liviu Dragnea. „Nu, nu pe asta și oricum cred că ne interesează să avem o lege penală care are un echilibru”, a completat Alistar.

Andrei Tudor