1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 12:54
No menu items!

Un medic german este acuzat că a vaccinat 20.000 de persoane împotriva COVID cu un ser dezvoltat de el

spot_img

Un medic din Germania se confruntă cu acuzații penale, după ce ar fi vaccinat nu mai puțin de 20.000 de persoane contra coronavirus, dar folosind un ser propriu, dezvoltat chiar de el.

Circa 200 de persoane stăteau la coadă duminică, 28 noiembrie, în fața centrului de vaccinare improvizat, când poliția a intervenit și l-a închis, potrivit Irish Times.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că medicul Winfried Stöcker apucase deja să administreze circa 50 de doze din serul propriu în ziua respectivă, până să ajungă autoritățile.

Medicul controversat, care este și proprietarul aeroportului din Lübeck, insistă că serul său este eficient în proporție de 97% împotriva Covid-19.

”Dr Stöcker nu a fost prezent, nu a administrat vaccinuri și nu se confruntă cu acuzații”, a declarat avocatul său Wolfgang Kubicki, un membru de frunte al Partidului Liber Democrat (FDP) din Germania, care face parte din noul guvern de coaliție din Berlin.

Contactat de tabloidul Bild, Dr. Stöcker a spus că nu și-a prezentat vaccinul pentru aprobare, deoarece procesul „ar dura prea mult și ar costa milioane”.

„Avem o responsabilitate față de pacienți, nu față de stat, dar poliția a oprit totul”, a spus bărbatul de 74 de ani.

Doctorul spune că a testat serul pe el însuși și pe aproximativ 100 de voluntari înainte.

În total, el susține că aproximativ 20.000 de persoane l-au primit.

„Aproximativ 2.000 dintre ei sunt sub observație, nu au fost înregistrate efecte secundare până în prezent și doar 10 s-au infectat”, a spus el.