-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 10:18
No menu items!

Un medic din Slobozia a fost reținut după ce a luat mită de 131 de ori, în doar trei luni

spot_img

Un medic din Slobozia a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore pentru 131 de infracţiuni de luare de mită, în doar trei luni. Doctorul este suspectat că primea mită, alături de un asistent, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu, informează Mediafax.

Ofițerii DGA Ialomița au pus în executare joi două mandate de percheziție domiciliară, emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, luare de mită și fals intelectual, comise de un medic specialist de medicină internă în cadrul unui spital din Slobozia și de un asistent medical în cadrul aceleiași unități.

În fapt, s-a reținut că în perioada martie – mai 2018, cei doi au primit sume de bani și alte foloase de la mai multe persoane, suspecte în cauză, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu. Față de medicul specialist, procurorul de caz a dispus pe bază de ordonanță măsura reținerii pentru 24 de ore, în sarcina acestuia reținându-se comiterea unui număr de 131 infracțiuni de luare de mită în formă continuată și fals intelectual. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.G.A. – Structura Centrală. Perchezițiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița.

Alex Militaru