7.7 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 3:27
No menu items!

Un medic de la Institutul Marius Nasta împărțea șpaga de la operații pe Revolut

spot_img

Un medic rezident de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la doi ani închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a recunoscut că a primit în mai multe rânduri mită de la pacienţi, transmite Agerpres.

Este vorba de Jan Palade, medic rezident în chirurgie toracică, care face parte din grupul de doctori corupţi de la Institutul „Marius Nasta” destructurat de procurori în septembrie 2023 şi în care erau implicaţi doi profesori universitari: Cristian Paleru şi Cornel Petreanu, decedat în octombrie 2023 într-un accident de maşină.

Potrivit documentelor de la instanţă, Jan Palade a încheiat un acord cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în care a recunoscut că a primit mai multe sume de bani de la pacienţi internaţi la „Marius Nasta” pentru a fi supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Conform datelor de la dosar, înainte de efectuarea unei operaţii, unul dintre membrii echipei medicale primea şpaga în plic, după care împărţea banii colegilor săi prin intermediul aplicaţiei Revolut.

Medicii au fost prinşi după ce anchetatorii au montat aparatură video de înregistrare în cabinetele lor.

D.Constantin