13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 23:24

Un medic cere ca vaccinarea să fie obligatorie

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban, susține că vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie este singura soluţie pentru imunizarea în masă a populaţiei.

Paul Şerban, care este şi preşedintele, la nivel naţional, al Asociaţiei Medicilor de Familie din Rural, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că “vaccinarea la cerere a fost o greşeală a autorităţilor atât române “.

“Din punctul meu de vedere, faptul că s-a pus problema imunizării doar la simpla solicitare, deci dreptul de a alege, a fost o mare greşeală, atât din partea autorităţilor, cât şi din partea forurilor europene şi mondiale, pentru că nu era vorba de a alege să îmi fac un vaccin oarecare, ci e vorba de un vaccin împotriva unei pandemii care a decimat milioane de oameni. Nu pot să ies în faţă şi să spun ‘Domnule, eu am dreptul meu, e pentru mine’. Care e dreptul tău? Dreptul tău este să te duci să te izolezi undeva, singur cuc, ca să nu mai vii în contact cu alţii, pentru că, dacă tu te-ai îmbolnăvit, ai împrăştiat boala peste tot. Şi, atunci, care e dreptul tău? Să îi îmbolnăveşti pe alţii?”, a afirmat Paul Şerban.

El apreciază că soluţia dozei duble de vaccin a fost o soluţie greşită, considerând că un ser care să fie administrat într-o monodoză ar fi avut mai mult succes în rândul populaţiei.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, care asigură servicii medicale pentru populaţia din două comune din judeţul Botoşani, susţine că pacienţii înscrişi pe listele sale refuză vaccinarea. Din cei peste 4.000 de locuitori ai comunelor Corlăteni şi Nicşeni, pe care le deserveşte, s-au vaccinat doar 154 de persoane, iar alte 34 de persoane au renunţat la vaccin după scandalul cu serul AstraZeneca.

El a menționat că nu crede nici în eficienţa caravanelor mobile, în condiţiile în care nu există solicitări din mediul rural, dar nici în administrarea vaccinurilor prin intermediul medicilor de familie.