2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 8:23
No menu items!

Un mare producător de vopsele cere insolvența Romconstruct, patronată de Vasile Turcu

spot_img

vasile turcu

Producătorul de vopsele Kober a depus luni, pe rolul Tribunalului București, o cerere de insolvență pentru societatea Romconstruct Holding Grup, deținută de omul de afaceri Vasile Turcu (foto), fost acționar al echipei Dinamo. Compania lui Turcu a câștigat, împreună cu Uti Grup, contractul pentru reabilitarea Arcului de Triumf.

Până la ora transmiterii acestei știri, niciun reprezentant oficial al companiei Kober nu a putut fi contactat pentru a oferi informații suplimentare.

Kober SRL a fost înființată în 1991 de omul de afaceri nemțean Aurel Kober, fiind prima firmă cu capital integral privat din industria lacurilor și vopselelor din România. Compania a înregistrat un profit de 13 milioane de lei (2,9 milioane de euro) la finalul lui 2012, având 455 de angajați, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

De asemenea, Kober înregistra la finalul lui 2012 datorii de 43 de milioane de lei și un capital social de 26,7 milioane de lei. Cifra de afaceri s-a ridicat la peste 192 de milioane de lei.

Pe altă parte, debitorul, respectiv Romconstruct olding Grup SA, a înregistrat un profit la finalul lui 2012 de aproximativ 483.000 de lei, la o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei (5,7 milioane de euro). Compania lui Vasile Turcu avea 206 angajați și datorii de 21,5 milioane de lei.

Romconstruct este angrenată și în renovarea Muzeului Național de Istorie, lucrare care însă trenează de mulți ani, între Miisterul Culturii și constructor apărând o serie de litigii. Mai exact, licitația a fost câștigată de firma lui Turcu în august 2002, însă în 2007 Muzeul Național a solicitat rezilierea contractului cu Romconstruct, fără succes.

C.C.