1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:06
No menu items!

Un mare distribuitor de țigarete și-a cerut insolvența: ”Băncile ne fac tot felul de bucurii!”

spot_img

mircea oprescu pamimai

Pamimai Distribution, unul dintre cei mai mari distribuitori de pe piața bunurilor de larg consum, și-a cerut, vineri, insolvența și a solicitat instanței judecarea cererii în regim de urgență. Directorul general al companiei, Mircea Oprescu, a declarat pentru Sursa Zilei că mediul economic actual, dar și comportamentul băncilor, au dus la această decizie.

”Ce pot să mai spun? Am cerut insolvența din cauza mediului economic actual. În plus, băncile ne fac tot felul de <bucurii>”, a declarat Oprescu pentru Sursa Zilei. Acționarul a mai spus că, momentan, nu poate oferi detalii suplimentare.

Cererea de insolvență a Pamimai Distribution a fost depusă vineri, la Tribunalul București, în baza Legii 85/2006, art.27, alin. 5. Astfel, compania dorește ca cererea de insolvență să se judece de urgență, în termen de 5 zile, în camera de consiliu, fără citarea părților.

Potrivit indicatorilor financiari publicați de site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), compania a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de peste 73 de milioane de euro și a acumulat datorii de aproape 9 milioane de euro. Profitul net al Pamimai Distribution pe 2012 a fost de 3.500 de euro.

Compania a fost fondată în anul 2000 și a ajuns unul dintre cei mai mari distribuitori de telecom și de țigarete din România. La finalul anului 2010, compania a intrat și pe piața de import și distribuție de jucării.

Pamimai Distribution este condusă de omul de afaceri Mircea Oprescu, acționar cu 55% din companie alături de soția sa, și avea la finalul anului trecut 173 de angajați. În vara lui 2011, Oprescu a înființat clubul de fotbal Pamimai Videle.

foto: telesport.ro

Cosmina Croitoru