1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:35
No menu items!

Un lider PNL elimină USR-PLUS din viitoarea guvernare

spot_img

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat, miercuri, că Alianța USR-PLUS nu este prima variantă de partener de guvernare pentru PNL, pentru că . prioritatea pentru liberali este o majoritate cu alte partide.

Prioritatea PNL este să facă un Guvern împreună cu partidele colege din PPE, adică PMP și UDMR, dar precizează că, „dacă nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR PLUS”.

„Variantele le va da matematica electorală de după șase decembrie. Președintele Orban a declarat, ca și alți lideri ai partidului, în repetate rânduri, că prioritatea noastră este să facem un Guvern împreună cu partidele care ne sunt colege în PPE, aici mă refer la PMP și UDMR, iar în ipoteza în care nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR PLUS”, a spus Fenechiu.

 Întrebat dacă USR PLUS nu este așadar prima variantă de Guvern pentru PNL, liberalul a răspuns: ”Nu, prima variantă sunt partidele din Partidul Popular European, în speță PMP și UDMR (…). USR PLUS rămâne o variantă indiscutabilă, dar în primul plan avem în vedere colaborarea cu partidele din PPE. Cred că e o chestiune firească, pe linie europeană, pe linie doctrinară, nu cred că asta e o problemă care să deranjeze, pentru că da, există posibilitatea să facem Guvernul și cu USR PLUS”.