28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 15:17
No menu items!

Un liceu tehnologic din Gorj a fost transformat în școală pentru bucătari pentru că, în zece ani, niciun elev nu a luat bac-ul

spot_img

Este aproape un deceniu de când la Liceul Tehnologic din comuna Turburea, județul Gorj, niciun elev nu a reușit să obțină diploma de bacalaureat. Printre ei este și actualul primar al localității.

Cei mai mulți dintre ei au lăsat școala în urmă ca să muncească. Nu au abnadonat-o, dar nici nu au mai învățat. De altfel, inspectorii școlari spun că în clasa a noua au fost admiși elevi cu medii de 2 și 3, iar pe parcurs nu au evoluat.

Și primarul localității se află în aceeași situație. Fără diplomă de bacalaureat. El dă vina pe profesori.

„Aici e mâna dascălilor. Ai profesori buni, înveți carte. Să zic că își bat joc de învățământ, parcă e urât să zic așa”, a spus Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, potrivit stirilor protv.

Responsabilii au decis să închidă de tot activitatea liceului. La un moment dat, s-a luat decizia redeschiderii, dar ca școală de meserii. În prezent, în fostul liceu tehnologic sunt pregătiți viitorii bucătari și mecanici auto.

În toată țara, în 42 de licee din țară, niciun elev nu a luat examenul de Bacalaureat 2021 în sesiunea iunie-iulie, procentul de reușită fiind 0%.

Aceste licee sunt în judeţele Alba, Arad , Bacău, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Maramureș, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea, după cum arată platforma bacplus.ro.