Un leu salvat dintr-o grădină zoologică din România a murit schilodit de leoaice în SUA FOTO GALERIE

ROMANIA-BRITAIN-ZOO-LIONS

Un leu salvat de la un trai în condiții mizere în grădina zoologică din Oradea a murit schilodit de leoaice în Parcul natural Yorkshire (SUA).

Johnny Junior – așa cum fusese botezat leul – a trebuit să fie eutanasiat, miercuri, de veterinarii din Yorkshire, pentru a fi scăpat de o moarte în chinuri groaznice provocată de rănile suferite în lupta cu alți lei, între care și cele patru leoaice alături de care trăia – Carla, Frida, Julie and Crystal.

Deși îngrijitorii au intervenit în lupta dintre animale, Johnny Junior, în vârstă de 16 ani, a fost rănit prea grav pentru a supraviețui, au explicat reprezentanții rezervației, citați de dailymail.

Johnny era unul dintre cei 13 lei care au fost salvați de la grădina zoologică din Oradea (România). Povestea leilor a impresionat mii de oameni care au donat peste 180.000 de euro pentru ca Johnny și alți 12 lei să fie duși în rezervația Yorkshire. Cei 13 lei au ajuns în parcul natural din SUA în 2010 și s-au adaptat ușor noii lor case, sub îngrijirea atentă a medicilor veterinari.

R.D.

NICIUN COMENTARIU