13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 14:02

Un lanț de magazine vindea chiftele cu oxid de etilenă, pesticid cancerigen. Autoritățile au retras DOUĂ TONE

spot_img

Inspectorii ANSVSA au descoperit într-un mare lanț de magazine chiftele contaminate cu oxid de etilenă, un compus chimic interzis în Uniunea Europeană pentru că este cancerigen. O cantitate impresionantă de chiftele, aproximativ două tone, au fost restrase de la vânzare. Hipermarketul este obligat să afișeze public numărului lotului cu probleme, pentru ca cei care au cumpătrat să știe să nu le consume.

“Este vorba de aproximativ 2 tone de chiftele în care s-a identificat prezenţa oxidului de etilenă. Am fost notificat aseară de către un alt stat membru. Pe această cale, atrag atenţia în mod deosebit lanţurilor de magazine care au comercializat aceste chiftele să afişeze public, la vedere, care este tipul şi lotul acestor produse, pentru ca cei care au cumpărat produsul să îl poată identifica şi returna. Este foarte important asta!

Încă de aseară au fost retrase de pe rafturi, dar au fost comercializate o parte din aceste chiftele, aşa că rog public ca supermarketurile să afişeze fotografia produsului la intrarea în magazin, pentru a putea fi adus înapoi de clienţi”, a declarat Mihai Ponea, directorul ANSVSA, la Antena 3.

Inspectorii ANSVSA atrag atenția că chiftelele comercializate trebuie readuse în magazin sau distruse de cumpărători. Oxidul de etilenă este o substanţă folosită pentru a distruge bacteriile, este ca un dezinfectant. Pentru a nu mucegăi pe timpul transportului.

C.D.