4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 23:01
No menu items!

Un jurnalist a publicat IMAGINI cu un convoi prorus care ar muta sistemul Buk din locul de unde a doborât avionul

spot_img

Sistemul de rachete sol-aer de tip Buk, cu care separatiştii proruşi ar fi doborât avionul Boeing 777, ar fi fost adus în secret în Rusia în cursul nopţii de joi spre vineri

racheta buk

Un jurnalist ucrainean a dat publicităţii imagini cu un convoi de militanţi proruşi, care ar transporta sistemul sol-aer Buk de la locul din care ar fi tras asupra avionului malaezian, prăbuşit joi în estul Ucrainei. Imaginile au fost date publicităţii de jurnalistul pro-ucrainean Dmitro Timciuk, un influent reporter militar din Ucraina, potrivit BBC News Online.

Sistemul de rachete sol-aer de tip Buk, cu care separatiştii proruşi ar fi doborât avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a fost adus în secret în Rusia în cursul nopţii de joi spre vineri, a precizat pe Facebook Anton Heraşcenko, un consilier al ministrului ucrainean de interne.

Potrivit profesorului Michael Clarke, de la Royal United Services Institute, dovezile obţinute până în prezent indică un atac greşit al forţelor separatiste. “Ştim că separatiştii au afirmat la 29 iunie că au capturat un sistem de apărare aeriană SA-11 de la ucraineni. Avem şi dovada, apărută peste noapte, că liderul separatist Igor Strelkov (…) a scris pe Twitter că a doborât un avion rusesc Antonov 26. Ulterior, a şters acest mesaj foarte, foarte repede“, a precizat profesorul Clarke.

Potrivit profesorului Michael Clarke, de la Royal United Services Institute, dovezile obţinute până în prezent indică un atac greşit al forţelor separatiste.

Ştim că separatiştii au afirmat la 29 iunie că au capturat un sistem de apărare aeriană SA-11 de la ucraineni. Avem şi dovada, apărută peste noapte, că liderul separatist Igor Strelkov (…) a scris pe Twitter că a doborât un avion rusesc Antonov 26. Ulterior, a şters acest mesaj foarte, foarte repede“, a precizat profesorul Clarke.

D.M.