10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:26
No menu items!

Un judecător de la Tribunalul București a murit de coronavirus, la 47 de ani. Apelul Forumului Judecătorilor

spot_img
Judecătorul Bogdan Marin de la Tribunalul București, în vârstă de 47 de ani, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Forumul Judecătorilor cere din nou restrângerea activității de judecată la soluționarea cauzelor urgente, reclamând „regretabila lipsă de reacție a autorităților”, pe fondul creșterii numărului de persoane infectate în instanțe și parchete.
 
Bogdan Marin avea 47 de ani și era judecător la Tribunalul București-Secția a IV-a Civilă, fiind delegat de la Tribunalul Călărași. El s-a infectat cu coronavirus, iar starea i s-a agravat de la jumătatea săptămânii trecute.
 
„Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a domnului Bogdan Marin, judecător în cadrul Tribunalului București-Secția a IV-a Civilă, delegat de la Tribunalul Călărași, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis CSM.
 
Forumul Judecătorilor din România spune că nu există, în contextul pandemic actual, nicio scuză pentru refuzul autorităților de a lua măsurile pe care asociațiile profesionale ale magistraților le-au solicitat de nenumărate ori în ultimele opt luni: proceduri urgente legislative și administrative în scopul diminuării răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de virusul SARS-CoV-2, inclusiv prin restrângerea fazei orale în unele dintre cauzele aflate pe rolul instanțelor judecătorești și prin digitalizarea justiției în România.
 
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, anunța săptămâna trecută că în instanțe au fost înregistrate 546 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care cinci au ajuns la Terapie Intensivă, iar trei persoane au decedat. „Nu se pune problema opririi actului de justiție, dar putem adapta regulile”, spunea Predoiu, într-o conferință de presă.