2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:42
No menu items!

Un întreg oraş din Canada a fost evacuat în urma unui incendiu de proporţii

spot_img

Întreaga populaţie a oraşului canadian Fort McMurray a fost forţată să îşi părăsească locuinţele din cauza unui incendiu de proporţii gigantice.

80000 de oameni au fost obligaţi să-şi abandoneze casele în timp ce incendiul mistuia oraşul. Mulţi au fugit spre nord în timp ce flăcările au blocat accesul spre drumurile sudice. Nu au fost raportate victime până în prezent. Premierul Rachel Notley a declarat că este cea mai mare evacuare din istoria provinciei şi că prioritatea actuală este siguranţa oamenilor şi găsirea de suficiente locuri în taberele de ajutorAdăposturi de urgenţă au fost create la nord de oraş.

În jur de 100 de pompieri se luptă cu focul, susţinuţi de nouă cisterne şi peste o duzină de elicoptere. Întăriri din regiunile vecine sunt aşteptate în următoarele ore.

Focul a luat naştere dumincă, la sud de Fort McMurray. Oficialii au reuşit să-l controleze până marţi dimineaţă, când temperaturile ridicate şi vânturile puternice l-au împins către oraş.

Primul Ministru canadian, Justin Trudeau, a declarat că a discutat cu premierul Notley şi că guvernul oferă tot sprijinul posibil locuitorilor din Fort McMurray.

Octavian Cătuşanu