9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:03

Un inculpat pentru aderare la un grup infracțional organizat, în comisia SIE din Parlament. Ce spune Ludovic Orban despre penalii din PNL

Senatorul PNL Liviu Voiculescu, judecat din 2013 pentru aderare la un grup infracțional organizat și conflict de interese, este membru în Comisia parlamentară de control a activității SIE.

Fost polițist la IPJ Olt până în 2015, Voiculescu a fost acuzat de DIICOT că participa la petrecerile interlopilor din județ și că ar fi încercat chiar să influenţeze procurorii, dând 43.000 de euro pentru o soluţie favorabilă, conform actelor depuse la dosar.

Pe fond, Voiculescu a fost achitat, dar procurorii DIICOT au făcut apel, procesul fiind în curs, pentru o decizie definitivă, la Curtea de Apel Craiova. 

Senatorul a fost ales pe listele PNL Olt ca șef al acestei organizații, după ce a candidat, fără succes, la Primăria Slatina, în 2020.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat azi de situația deputatului PNL Mugurel Cozmanciuc, care a fost trimis în judecată, marți, de DNA, pentru trafic de influență, dacă acesta ar trebui să se autosuspende din partid sau dacă va fi suspendat. Orban a răspuns că acum au alte lucruri mai importante de făcut, precum este bugetul, dar: „Cu siguranță va lua o decizie, dacă nu, vom lua noi”.