6.5 C
București
luni, 4 martie 2024 - 1:35
No menu items!

Un inculpat din dosarul fraudelor de la BRD reabilitează licee în Cluj Napoca

spot_img

Firma lui Ioan Cardoș a încheiat un contract cu primăria condusă de Emil Boc

reabilitare-liceu

Primăria Cluj Napoca a încheiat un contract de 40 de milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea liceelor din municipiu. Una dintre cele două firme care se vor ocupa de lucrări este patronată de un afacerist cercetat în dosarul bancherilor instrumentat de DIICOT.

Primăria Cluj Napoca, condusă de Emil Boc, va plăti aproape 10 milioane de euro în cadrul programului Educație la standarde europene în învățământul preuniversitar”. Acesta constă în extinderea și reabilitarea unor corpuri de clădiri aparținând liceelor din Cluj Napoca. Banii provin în totalitate din fonduri europene.

Două firme vor executa aceste lucrări – Coldea Construcții SRL și Ceconi SRL. Prima, din Cluj Napoca, este patronată și administrată de Vasile Pop și Gabriel Mihai Coldea. Aceasta va încasa și cei mai mulți bani – 31,2 milioane de lei. Restul banilor va intra în contul firmei Ceconi SRL, din localitatea sătmăreană Bixad. Aceasta este patronată de Ioan și Dănuț Ionuț Cardoș, tată și fiu. Ioan Cardoș a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane în celebrul dosar al bancherilor, în care frații Creștin și afaceristul Marius Locic sunt judecați pentru fraude bancare la BRD de peste 80 de milioane de euro.

Andrei Tudor