5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:32
No menu items!

Un IFN important din România își restructurează portofoliul de leasing, pentru 30 mil. de euro

spot_img

transfer raiffeisen ing lease

Raiffeisen Leasing și ING Lease România au semnat luni seară un acord potrivit căruia Raiffeisen Leasing achiziționează o parte din portofoliul de leasing al ING Lease. Tranzacția urmează să fie finalizată după aprobarea de către Consiliul Concurenței, cel mai probabil la începutul anului 2014, potrivit unui comunicat de presă.

Acordul prevede că Raiffeisen Leasing va prelua active de peste 30 de milioane de euro și aproximativ 60 de clienți corporații mari și medii, precum și angajați ai ING Lease România. Structura portofoliului preluat de la ING Lease, în funcție de tipurile de bunuri finanțate este următoarea: vehicule 49,7%, echipamente 31,6% și real estate 18,7%.

Potrivit celor de la Raiffeisen Leasing, tipurile de active din portofoliul ING și profilul clienților au fost factorii determinanți care i-au făcut să ia decizia de a încheia această tranzacție. ”Sunt convins că finalizarea preluării portofoliului ING Lease, precum și integrarea operațională, se vor face în cele mai bune conditții, fără a afecta în vreun fel clienții”, a declarat Felix Daniliuc, Director Executiv al Raiffeisen Leasing.

La rândul lor, reprezentanții ING Lease România spun că această tranzacție reprezintă un pas firesc în implementarea strategiei de restructurare a activităților IFN-ului în România.

”Vom transfera mare parte a clienților activi, asigurându-le astfel un partener pentru viitoare colaborări pentru servicii de leasing. Am încredere că transferul va avea un impact minim asupra clienților, asta și datorită transferului de angajați, care vor asigura aceeași interfață cu clienții”, a spus Maria Cenușă, Director General ING Lease România.

Până în momentul în care tranzacția va fi finalizată, clienții ING vor fi deserviți potrivit prevederilor contractuale și în acord cu reglementările și normele prudențiale aplicabile. După acest moment, cei doi parteneri vor colabora pentru ca transferul clienților să decurgă cât mai firesc.

C.C.