9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 4:53
No menu items!

Un ieşean eliberat din închisoare în baza noilor Coduri a ameninţat că se aruncă în gol pentru că nu se poate reintegra în societate

spot_img

penitenciar

Un bărbat eliberat recent din Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi s-a urcat pe schelele amplasate în jurul Palatului Culturii, miercuri, şi a ameninţat că se va arunca în gol, el reclamând că nu se poate reintegra în societate şi că nu îşi găseşte un loc de muncă. Ieşeanul a coborât de acolo cu sprijinul pompierilor, după ce a stat două ore în frig şi vânt.

Lucian Romilă, în vârstă de 38 de ani, din localitatea din Răducăneni, a fost eliberat din Penitenciarul din Târgu Ocna odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a Codului de Procedură Penală, după ce a executat deja o pedeapsă de 11 ani de închisoare.

După două ore în care a ameninţat că se va arunca din cauză că nu s-a putut reingra în societate şi în care a cerut sprijinul autorităţilor pentru a putea să-şi găsească un loc de muncă, bărbatul a renunţat, din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului.

„S-au purtat negocieri cu persoana în cauză, lămurind-o în decursul a două ore să coboare. A fost convinsă în sfârşit să facă acest lucru fiindcă temperatura şi-a spus cuvântul. Acesta a fost şi obiectul principal pe care îl considerăm a fi atins, fiindcă persoana avea nevoie de servicii medicale şi a fost preluată de servicul Ambulanţă şi va fi, eventual, transportată la spital”, a declarat, miercuri, Silvia Spiridon, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigorie Sturdza” din Iaşi, citat de Mediafax.

Potrivit procedurii, bărbatul urmează să fie dus la Spitalul de Psihiatrie „Socola” pentru o evaluare psihologică, iar, potrivit reprezentanţilor Poliţiei, acesta urmează să fie amendat.

D.M.