27.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 11:08
No menu items!

Un grup din China cumpără producătorii români de mezeluri Elit și Vericom

spot_img

Grupul chinez WH va achiziționa două firme românești care produc și comercializează mezeluri – Elit SRL și Vericom SRL – valoarea tranzacției nefiind dată publicității, transmite Reuters, citată de Agerpres.

WH Group Ltd, proprietarul Smithfield Foods, cea mai mare companie de creștere a porcinelor și procesare a cărnii de porc din lume, își extinde astfel operațiunile pe piața din Europa.

Tranzacția trebuie aprobată de autoritățile de reglementare, a informat grupul chinez.

Elit și Vericom operează trei facilități de procesare a cărnii, cinci centre de distribuție în România și au aproximativ 12.000 de clienți.

În august, WH Group, prin intermediul Smithfield, a achiziționat în Polonia companiile Pini Polska, Hamburger Pini și Royal Chicken, ca parte a eforturilor de extindere pe piața din Europa.

În România, Smithfield Ferme operează 46 de ferme active în județele Timiș și Arad, la care se adaugă patru unități de creștere suine și două fabrici ultramoderne de nutrețuri combinate.

Casa de avocatură Țuca Zbârcea&Asociații a asistat juridic vânzătorul Elit Cugir în tranzacția cu Smithfield.

Din echipa de avocați, coordonată de Cornel Popa, partener al Țuca Zbârcea & Asociații, au făcut parte avocatele Ruxandra Frangeti și Oana Todeilă.

T.S.