9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:36
No menu items!

Un grup de 50 de cetăţeni români a fost repatriat vineri din Fâşia Gaza

spot_img

Până în prezent, numărul românilor evacuaţi şi repatriaţi din Fâşia Gaza se ridică la 153 de persoane

Un grup de 50 de cetăţeni români, majoritatea copii, a fost repatriat vineri din Fâşia Gaza, informează, într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precizând că statul român a acordat sprijin pentru evacuarea a 8 cetăţeni ungari şi 5 moldoveni.

Potrivit sursei citate, Celula de criză activată la nivelul MAE a continuat demersurile de acordare a sprijinului şi asistenţei consulare de specialitate cetăţenilor români aflaţi în Fâşia Gaza.

Ca urmare a eforturilor conjugate ale tuturor instituţiilor implicate în activitatea Celulei de criză, astăzi, 8 august 2014, a fost repatriat din Fâşia Gaza un grup de 50 de cetăţeni români, majoritatea copii“, se arată în comunicat.

Ministerul de Externe precizează că la operaţiunea de evacuare şi repatriere au participat, în mod direct, Ambasada României la Tel Aviv, Ambasada României la Amman şi Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah, sprijinite de două echipe consulare mobile trimise din Centrala MAE.

În cadrul acţiunii, statul român a acordat sprijin pentru evacuarea a 8 cetăţeni ungari şi 5 cetăţeni ai Republicii Moldova, aceştia fiind transportaţi în România împreună cu grupul de români.

Costurile necesare repatrierii au fost acoperite, integral, din fondul special al Ministerului Afacerilor Externe, destinat gestionării crizelor consulare.

Aceasta este cea de-a treia evacuare organizată de autorităţile române.

Până în prezent, numărul românilor evacuaţi şi repatriaţi din Fâşia Gaza se ridică la 153 de persoane.

D.M.