11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:38

Un grup de 40 de turiști, izolat în Munții Parâng

spot_img

Un grup de aproximativ 40 de turiști este izolat, la ora redactării acestei știri, în Munții Parâng, într-o zonă greu accesibilă.

Într-un apel telefonic la 112, turiștii au dat indicații dispecerului pentru ca zona în care se află să fie mai ușor identificată. Un echipaj de la Salvamont, împreună cu jandarmii montani au plecat înspre zona în care se află turiștii, dar condițiile meteorologice – ninsoare și viscol – fac dificilă misiunea de salvare. În plus, se apropie orele la care se lasă întunericul, astfel că operațiunile de căutare vor fi din ce în ce mai grele.

Potrivit unor surse din Salvamont, turiştii se întorceau de pe munte către cabana unde erau cazaţi, dar ar fi nimerit pe un traseu dificil, marcat cu roșu.

Jandarmeria sfătuieşte turiştii care se află în zone montane să ţină cont de avertizările meteo, să nu se aventureze pe traseele turistice fără un echipament adecvat şi să aibă în permanenţă asupra lor un telefon mobil pentru a semnala la numărul de urgenţă 112 orice incident.

Olimpia Diaconiuc