11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 23:01

Un grec stabilit în România îi atacă dur pe britanici pentru filmul „Vin Românii!”

spot_img

„Îi urâţi pe români pentru cǎ vorbesc mai multe limbi strǎine și sunt capabili sǎ le asigure totul familiilor lor, deși au cel mai mic salariu din UE!”

romani 

Un tânăr grec stabilit în România a ținut să își exprime public indignarea  față de documentarul britanic care pune România și poporul român într-o lumină proastă, și pledează în favoarea țării adoptive.

Alexandros Finomenos, un tânăr grec specializat în IT, care locuiește în România și care are familia în țara noastră, îi atacă dur pe englezii care au difuzat filmul controversat „Vin românii!”. El a postat, în acest sens, un mesaj dur pe pagina sa de pe o rețea de socializare, în care spune că, de când se află în România, nu a văzut oameni de felul celor prezentați în film, iar țara noastră este, mai degrabă, vestită pentru figurile marcante care au făcut performanță peste hotare – Nadia Comăneci sau Simona Halep. Parafrazând o replică din film care face aluzie la faptul că românii ar fi țigani, grecul spune: „Soția mea este româncă, cel mai bun prieten al meu este român și propriul meu copil va fi în cele din urmă român (după mama lui și pentru că va crește aici)!”. Pentru a fi mai elocvent, grecul a postat și videoclipuri în care tineri britanici petrec în cluburi grecești unde se îmbată, fac orgii și consumă droguri.

Vreau să încep acest articol rugându-i pe vorbitorii nativi de limba engleză să mă ajute să găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie cât de trist şi cât de furios sunt în legătură cu emisiunea TV difuzată în Marea Britaniue pe Channel 4 cu titlul “Vin romanii”.

Şi poate vă întrebaţi cine sunt.

Sunt un ne-roman, dar care trăieşte, munceşte şi are o familie ÎN ROMÂNIA.

Soţia mea este românca, cel mai bun prieten al meu este roman şi propriul meu copil va fi în cele din urmă roman. (după mama lui şi pentru că va creşte aici).

Sunt plătit de o companie românească şi dezvolt produse destinate romanilor.

Lucrez alături de colegi romani şi mă întâlnesc cu romani în fiecare zi din ultimii aproape 4 ani şi până astăzi  nu am întâlnit pe nimeni care să semene măcar cu cei prezentaţi în acea emisiune.

Dacă nu aţi văzut emisiunea, vă recomand cu tărie să o faceţi, dacă vreţi să fiţi păcăliţi sau dacă vreţi să aflaţi cum poţi umili o ţară întreagă prin minciuni.

Scriu acest articol pentru că m-am sânţit jignit şi înfuriat când m-am confruntat cu asemenea minciuni desgustatoare despre o întreagă naţiune, mai ales că această naţiune face parte din aceeaşi Uniune (UE) cu cea care a creat această emisiune.

Dar sunt o persoană raţională care foloseşte întotdeauna logica, aşa că am încercat să aflu de ce. De ce i-ar urî cineva pe romani atât de mult încât să realizeze o întreagă emisiune TV în care să prezinte 6% din ţara drept o realitate generală?

Ştiu de ce: îi urăsc pentru că aceşti romani au talentul de a vorbi fluent 3-4 limbi străine, în timp ce ei vorbesc doar una.

Îi urăsc pentru că sunt capabili să le asigure TOTUL familiilor lor, deşi au cel mai mic salariu din Europa.

Îi urăsc pentru că s-au sacrificat şi că adevăraţi eroi au oprit înaintarea spre nord a Imperiului Otoman.

Îi urăsc pentru că limba romană este a doua cea mai vorbită limba la Microsoft.

Îi urăsc pentru că au inventat stiloul pe care îl folosim la scris.

Îi urăsc pentru că spun “bună dimineaţa” şi zâmbesc.

Îi urăsc pentru că aici bărbaţii încă săruta mâna doamnelor.

Îi urăsc pentru că spun “I thank you from my soul”, “mulţumesc din suflet”.

Nu sunt destule motive pentru a-i urî ? Ei bine,

Îi urăsc din cauza unei tinere fete numită Simona Halep, care s-a născut şi a crescut în această ţară “patetică” şi care a devenit campioană de tenis învingând pe toţi cei din calea sa (la numai 23 de ani)

Îi urăsc pentru că nu şi-au imaginat niciodată că cineva ar putea obţine vreodată 10 la gimnastică şi sistemele lor electronice nu erau pregătite să dea 3 de 10 tinerei de 14 ani Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice din 1976. Tabela arata 1.0 care de fapt era 10. Nimeni nu a mai primit acest punctaj vreodată.

Ei bine, eu sunt din Grecia, o ţară înconjurată de mare şi cu mai mult de 1200 de insule.

Am avut norocul să la vizitez pe cele mai cunoscute.

Voi împărţi cu voi câteva videoclipuri din acele insule şi puteţi să mă credeţi că dintre toate persoanele pe care le veţi vedea în ele, nimeni nu este român.

Mă întreb, ar fi frumos dacă aceste filme ar fi fost folosite pentru a reprezenta o țară întreagă? Nu cred, pentru că nu o fac. Ar fi o MINCIUNĂ!

Același lucru s-a întâmplat cu acest program. Ei au folosit scene și clipuri video care reprezintă o minoritate de 6% pentru a vorbi despre o națiune întreagă.

Îmi pare foarte rău, pentru că minciună nu este doar lipsă de respect, este o rușine! Îmi pare rău pentru Engleza mea, dar eu nu sunt român!

Alexandros Finomenos

Olimpia Diaconiuc