10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:10

Un francez promovează România pe Facebook: Roumanie, je t’aime

spot_img

Un material prezentat de Fundația România Autentic

peisaje-romania

Francezul Dren Youan, ajuns prima dată în România în urmă cu 26 de ani, când a vizitat „minunatul Bâlea Lac”, a călătorit prin țara noastră admirând munţii, văile şi satele şi delectându-se în teatre.

De la Revoluţie încoace, Dren Youan spune că s-au schimbat multe în ţara noastră, însă nu şi peisajele şi ospitalitatea românilor. „Îmi plac munţii din România pentru că aici e singura ţară din Europa unde mai poţi descoperi o lume reală, cu localnicii îmbrăcaţi în portul popular, cu ciobanii simpli şi ospitalieri”, spune Youan.

În 2013, francezul a creat o pagină de Facebook intitulată sugestiv „Roumanie je t’aime par Youan” (România, te iubesc – de Youan), pe care postează imagini cu localnici de toate vârstele, cu tradiţii sau cu peisaje. Pagina a adunat peste 6.100 de fani, din 40 de ţări, scrie emunte.ro.

Întrebat ce ar recomanda unui străin să viziteze prima dată în România, Youan răspunde: „În primul rând, aş recomanda Munţii Făgăraş, desigur, care sunt dominaţi de cel mai înalt vârf din ţară, Moldoveanu (2.544 m), şi care reprezintă un punct de atracţie pentru iubitorii de sporturi montane. Pe străini i-aş mai îndemna să meargă şi în Munţii Apuseni, unde pot vedea minunata peşteră Scărişoara. Sau ar putea să facă drumeţii prin Munţii Retezat, care sunt renumiţi pentru lacurile lor glaciare. Să nu uităm de Munţii Bucegi, care sunt foarte populari pentru traseele bine marcate şi pentru cabanele care sunt deschise mai tot anul. Părerea mea este că România va atrage mai mulţi turişti în viitor nu numai pentru munţi, ci pur şi simplu pentru frumuseţea şi, mai ales, pentru autenticitatea locurilor”.

Olimpia Diaconiuc