18.5 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 16:44

Un fotoreporter român, reținut în Mexic

Un cetățean român a fost reținut de polițiști în Mexic cu ocazia ceremoniei de instalare a noului guvern. El este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni contra ordinii publice, a precizat MAE, la solicitarea NewsIn.

Ambasada României în Mexic şi MAE au intrat în legătură cu familia cetăţeanului român, „asigurând-o că întreprinde toate demersurile pentru acordarea de asistenţă consulară cetăţeanului român reţinut”.
Potrivit informaţiilor furnizate de familia lui, cetăţeanul român ar fi asistat, sâmbătă, la manifestaţiile stradale din Ciudad de Mexico în scopul fotografierii evenimentului.

Ministerul de Externe transmite că Ambasadorul României la Ciudad de Mexico l-a contactat pe procurorul de caz, solicitând detalii suplimentare cu privire la situaţia cetăţeanului român reţinut, şi menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu familia acestuia.

Potrivit presei locale este vorba despre Mircea Topoleanu, de profesie fotograf, care trăieşte în Mexic de circa doi ani de zile, colaborând cu ziare locale, dar şi publicaţii româneşti. Românul riscă între şase şi nouă ani de închisoare pentru faptele care i se impută. D.M.

Articolul precedentVine zăpada!
Articolul următorDescoperire șocantă într-un sandviș