9.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 11:25

Un fost procuror șef a părăsit arestul la domiciliu pentru o femeie

spot_img

Arestat la domiciliu, fostul procuror șef al Parchetului Ialomița, Cristian Hristescu, a fost prins de polițiști în centrul Capitalei, în apropierea unui hotel

amenzi-politie

Fostul şef al Parchetului Tribunalului Ialomiţa Cristian Hristescu (44 de ani) s-ar putea întoarce după gratii, după ce, joi, a fost prins de poliţişti că a încălcat obligaţiile arestului la domiciliu. El a fost descoperit în parcarea unui hipermarket din Sectorul 3 al Capitalei, după ce trecuse pe la un hotel, însoţit de o femeie.

Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că Hristescu a anunţat Poliţia că trebuie să ajungă, joi, la Curtea de Apel Bucureşti. În aceste condiţii, poliţiştii i-au întocmit un traseu pe care să-l urmeze şi de la care nu avea voie să se abată.

Cu toate acestea, Cristian Hristescu a fost prins de poliţişti în parcarea unui hipermarket din Sectorul 3, după ce, iniţial, trecuse pe la un hotel, unde a fost însoţit de o femeie.

Fostul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a fost lăsat de poliţişti să se întoarcă acasă, pe un traseu stabilit, dar a fost întocmit un proces-verbal de depistare, care a fost trimis Curţii de Apel Bucureşti. Magistraţii urmează să stabilească dacă măsura arestului la domiciliu va fi schimbată în arest preventiv.

În cursul acestei zile, ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR şi poliţişti din cadrul IPJ Ialomiţa l-au depistat pe H. Cristian, de 44 de ani, în municipiul Bucureşti, într-o zonă care nu se afla pe traseul stabilit de poliţiştii Biroului de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Ialomiţa. Întrucât acesta a fost depistat încălcând obligaţiile impuse, IPJ Ialomiţa urmează a informa parchetul competent, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Inspectoratul General al Poliției Române

comunicat de presă

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristian Hristescu, a fost trimis în judecată, pe 26 februarie, după ce a promis că va interveni într-un dosar instrumentat de Poliţie, dar şi într-o cauză aflată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, privindu-l pe un apropiat al său. Hristescu a fost arestat pe 29 ianuarie, iar pe 18 februarie, magistrații Curții Supreme au dispus să fie arestat la domiciliu.

R.D.